top of page
IMG_20200320_124600.jpg

Over Studio Basalt

Studio Basalt ontwerpt meubels op maat en laat zich daarbij inspireren door jouw verhaal. Wij houden van vreemde twisten, speelse effecten en knipogen. Ons ‘uitgangsmateriaal’ is staal, dat we graag combineren met hout, leer, glas, … Scrol doorheen onze trappen, leuningen, balustrades, eettafels, salontafels, kasten en meer om het meubel te vinden dat jouw hart sneller doet slaan. Wij ontwerpen (in overleg) en maken een meubel dat helemaal aan jouw wensen voldoet.


Studio Basalt is een ontwerpbureau én -atelier. Dit biedt een uniek standpunt. Er treedt een wisselwerking op tussen beide fasen. Het geeft meer inzicht in de mogelijkheden van materialen en meer kans tot experimenteren.


Wil je met Studio Basalt samenwerken, dan komen wij graag ter plaatse kijken. Na het plaatsbezoek stellen we een ontwerp voor, met bijhorende prijsofferte. Op dat moment beslis je of we al dan niet samenwerken. Aarzel dus niet om ons te contacteren voor een kennismaking.

DeFixers-20.jpg

Studio Basalt werd opgericht door Elisa Van Coster. Deze Gentse houdt van kronkels, en ook haar loopbaan verliep niet rechtlijnig. Ze studeerde af als geologe, maar hoe boeiend vulkanen, metamorfe gesteenten en drijvende continenten ook zijn, meubels en design boeiden haar minstens evenveel. Ze leerde het materiaal staal beter kennen door een stiel te leren: smeden en lassen. Met dank aan de gedreven leraar Philip Vercammen. Er is zoveel mogelijk met staal!

Vele opleidingen, bijscholingen (en een verbouwing) later was Studio Basalt een feit. Elisa laat zich leiden door jouw verhaal om uit te komen bij een uniek meubel, al dan niet met kronkels: jouw verhaal in staal.

DSCF1463_edited.jpg

“Mijn grootvader had een mes, eenvoudig en praktisch. Het lemmet was zeer smal geworden, omdat hij het steeds sleep om te scherpen, en het houten handvat had een patine gekregen door het vele gebruik. Dit doorleefde mes functioneert nog prima, en tegelijkertijd vertelt het een verhaal. Het lag al in mijn grootvaders hand toen hij nog jong was, en er nog geen kinderen en kleinkinderen waren. En terwijl de huid van dat hand taaier werd en rimpelde, werd het lemmet van het mes smaller, en het handvat donkerder. Het is een mes met een ziel. Zo oud en gebruikt, en toch zo mooi. Dat raakte me.”


Studio Basalt streeft ernaar meubels te maken die mooi oud worden dankzij het patine dat ze krijgen. Meubels met een ziel. Meubels die hun eigenaar overleven. "Het geeft voldoening te zien dat mensen tevreden zijn in een interieur dat niet enkel op maat van hun woning is gemaakt, maar echt op hún maat. Dat het past bij hun dagelijks leven, bij hun verhaal. Hun verhaal in staal."

_DSC6483_edited_edited_edited_edited.jpg
bottom of page